Meeloopweken

Hieronder vind je een overzicht van bedrijven en instanties waar je een dag kan meelopen.

  • BeLife
  • HumanTotalCare
  • Innovatielab Thialf

Mogelijk komen hier nog een aantal bedrijven en instanties bij.

Vanaf dinsdag 30 november 12.00 uur kun je je inschrijven voor maximaal 1 meeloopdag via de website van Studiosi Mobilae. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken per bedrijf en VOL=VOL!

BeLife - Lukas Dekker
7 december 10.00-12.00 fysiek in Groningen (5 studenten)

Bij BeLife verrichten we medisch specialistische revalidatiezorg voor mensen die na een ongeval, aandoening of ingrijpend medisch behandeltraject beperkt zijn in het dagelijks functioneren. Onze intensieve behandelprogramma’s zijn mede gericht op het verbeteren van conditie, werken aan een gezonde leefstijl of omgang met de klacht zodat de cliënt zijn of haar leven zo goed mogelijk kan hervatten. Met 7 locaties in Nederland doen we dit in multidisciplinaire teams van medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, psychologen en inspanningsfysiologen.

Als inspanningsfysioloog verricht ik metingen bij de cliënt, waarvan de uitkomsten waardevol zijn voor het behandelteam, zoals ventilatoire drempels en de maximale aerobe capaciteit. De cliënt voert hierbij een spirometrietest (longfunctie) uit, gevolgd door een maximale inspanningstest op een fietsergometer. Tijdens de inspanningstest wordt een ademgasanalyse verricht, terwijl tegelijkertijd ECG, bloeddruk en zuurstofsaturatie van het bloed worden gemonitord. Mijn taak is om deze metingen veilig en succesvol te verrichten en interpreteren en om de uitkomsten ervan terug te koppelen naar de cliënt en collega’s. De rol van inspanningsfysioloog is hiermee erg waardevol binnen het revalidatieteam.


HumanTotalCare - Simon de Vries
6 december 11.00-13.00 en 7 december 13.00-15.00 online (8 studenten per dagdeel)

HumanTotalCare is de grootste arbodienstverlener van Nederland. Met 1.500 collega’s hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: we zetten ons in voor een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Vanuit onze merken adviseren en ondersteunen we werkgevers en werkenden gedurende hun hele werkzame leven. Zo zijn we van betekenis voor werkenden, organisaties en onze maatschappij.

Vanuit de R&D afdeling ontwikkelen we nieuwe diensten en maken we recente inzichten en ontwikkelingen toegankelijk voor onze collega’s. Het werk varieert van effectanalyses en rapportages schrijven tot het ontwikkelen van vragenlijsten en het meedenken over de visie en strategie van het bedrijf. Afwisselend werk, met veel mogelijkheid om je eigen activiteiten vorm te geven.

BW'ers kom je bij ons in veel verschillende functies tegen; R&D, sales, directie, organisatie-adviseurs, en meer. Dat komt doordat je in al die functies een brug kan slaan tussen verschillende collega's. Je kunt meepraten met zowel de artsen als de programmeurs en hebt ook nog verstand van (praktisch) onderzoek doen.


Innovatielab Thialf - Inge Stoter
8 december 15.00-17.00 online (8 studenten)

Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder uit te bouwen is innoveren een must! Innovatielab Thialf zorgt ervoor dat het schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en voorop loopt in het digitale tijdperk.

Innovatielab Thialf is 5 jaar geleden opgericht door Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD en werkt nu samen met vele innovatie- en projectpartner, waaronder de KNSB, NOC*NSF en Sport Science en innovation Groningen. Het doel van Innovatielab Thialf is om de sport, het bedrijfsleven en de wetenschap dichter bij elkaar te brengen en gezamenlijk te werken aan nieuwe wetenschappelijke kennis en innovatieve producten die de schaatsprestatie kunnen verbeteren.

Uniek aan Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld. Dit maakt van Thialf een “living lab”, welke als proeftuin en showcase gebruikt kan worden door partners en klanten.  

Op dit moment lopen er 13 studenten stage bij Innovatielab Thialf. Studenten komen van sportkunde, bewegingswetenschappen, biomechanische engineering en bewegingskunde. Ben jij geïnteresseerd in wat de studenten doen en of dat wat voor jou is? Maak dan op 8 december kennis met Innovatielab Thialf of stuur een mail naar innovatielab@thialf.nl.