Actief worden in een commissie/JV

Als studievereniging zorgen wij ervoor dat jouw studententijd hier in Groningen en vooral met al jouw medestudenten een geslaagde tijd is. Zo organiseren we door het jaar heen talloze activiteiten, zowel fun- als studiegerelateerd. Het is superleuk om mee te doen aan alle activiteiten, maar het is nog leuker om deze activiteiten te organiseren! Bij het doen van een commissie/JV kom je in een groep van vier of meer studiegenoten uit verschillende lagen van de bachelor en soms zelfs de master. Deze mensen nemen je op sleeptouw bij het organiseren van activiteiten en daarnaast is het dé manier om in contact te komen met de bewegingswetenschappers in de hogere jaren. Het zal je verbazen hoeveel enthousiaste studenten het ieder jaar weer zien zitten om zich in te zetten voor deze vereniging en hoe leuk een jaar in een commissie kan zijn! Je zal vrienden voor het leven maken.

Krijg je al zin om te solliciteren, maar heb je nog niet echt een idee hoe zo’n commissiejaar eruit zal zien? Een commissiejaar bij Studiosi Mobilae houdt in dat je wekelijks vergadert over de activiteiten die jij gaat organiseren met jouw commissie. Het aantal activiteiten dat je per commissie organiseert hangt erg af van de commissie! Commissieleden ervaren het over het algemeen niet als te druk. Het is makkelijk om een commissie te combineren met de studie en daarnaast natuurlijk ook hartstikke gezellig. Zo zijn er ieder jaar weer 100+ actievelingen, die zich hieraan wagen!

Een commissie vergadert dus bijna iedere week. Dit houdt vaak in dat je een avondje met elkaar afspreekt, samen eet, een uur vergadert en dan een gezellige tijd met elkaar hebt! Voor de rest van de week geeft de commissievoorzitter jou taken mee, dit zal vaak niet meer dan een uur tijd in beslag nemen.

Zoals al werd verteld, zijn er commissies die fun- of studiegerelateerde activiteiten organiseren. Er zijn komend jaar dertien commissies, met ieder hun eigen activiteiten. Hieronder staan ze voor je op een rijtje:

Studiegerelateerde commissies

Binnenlandse Excursie Commissie (BIC)
De BIC is verantwoordelijk voor de organisatie van studiegerelateerde activiteiten. Door het jaar heen organiseren zij binnenlandse excursies die interessant zijn voor bewegingswetenschappers, zoals een bezoek aan het NOC*NSF of FC Groningen. Naast leerzaam zijn deze activiteiten ook nog eens erg gezellig! 

CarrièreCommissie (CaCo)
De CarrièreCommissie is een nieuwe commissie binnen Studiosi Mobilae. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de Carrièredag, waar studenten kunnen netwerken met grote bewegingswetenschappelijke bedrijven. Samen met de studievereniging Vereniging In Beweging (V.I.B.) probeert de CarrièreCommissie zoveel mogelijk interessante bedrijven binnen de biomedische wereld te vragen voor de Carrièredag. Een uitgelezen kans dus om je netwerk uit te breiden!

JaarVertegenwoordiging (JV)
Als JV ben je het aanspreekpunt voor studenten en docenten. Studenten kunnen dus bij jou terecht als er iets niet goed geregeld is binnen het vak of als er zich andere problemen voordoen. De vakken worden na afloop door jullie geëvalueerd door middel van vakevaluaties. Daarnaast organiseer je als JV een BW Lunch, een middag waar studenten, docenten en PHD'ers langs kunnen komen voor een kom soep. Bovendien kan je helpen bij het organiseren van de JV-activiteit.

SymposiumCommissie (SyCo)
Het symposium is een dag vol interessante sprekers en workshops over bewegingswetenschappelijk gerelateerde onderwerpen. De SymposiumCommissie is verantwoordelijk voor deze hele dag en mag zelf het thema van deze dag bedenken. De symposia die de afgelopen jaren door Studiosi Mobilae georganiseerd zijn, gingen over revalidatie, topsport en veroudering. Tijdens de voorbereiding van deze ééndaagse activiteit zullen de commissieleden zich bezighouden met het benaderen van sprekers, het zoeken van sponsoren en het opzetten van het programma. 

Fungerelateerde commissies

ActiviteitenCommissie (AC)
De ActiviteitenCommissie houdt zich bezig met het organiseren van de fundag en het funkamp. Daarnaast zorgen ze ervoor dat we ons schoentje mogen zetten met Sinterklaas en verzorgen zij de rozenactie op Valentijnsdag. Fundag is de afsluitende dag voor de zomer, waarin veel sport- en spelactiviteiten voorbereid worden. Tijdens het funkamp staat er ook een onvergetelijk weekend op de planning!

AlmanakCommissie
De AlmanakCommissie brengt eens per jaar een almanak uit. Hierin wordt een overzicht gegeven van alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ook staan alle belangrijke gegevens van de leden erin en geeft de commissie een eigen draai aan de almanak door middel van een leuk thema. 

BenefietCommissie
​De BenefietCommissie organiseert de jaarlijkse benefietweek. In deze week wordt er geld opgehaald voor een goed doel wat raakvlakken heeft met de studie Bewegingswetenschappen. Zo is er de afgelopen jaren geld opgehaald voor de Edwin van der Sar Foundation, MSFonds en het prinses Beatrix Spierfonds. Tijdens deze week organiseert de BenefietCommissie een openingsfeest, vrij activitiet en wordt de week traditiegetrouw afgesloten met een veiling. Daarnaast organiseert de BenefietCommissie ook de benefietdag om nog meer geld in te zamelen voor het goede doel.

Buitenlandse Excursie Commissie (BEC)
De BEC organiseert een onvergetelijke studiereis naar het buitenland voor een groep enthousiaste studenten Bewegingswetenschappen. De reis is een mooie combinatie van cultuur opsnuiven en leuke activiteiten. Ook organiseren zij een bezoek aan een studiegerelateerde instantie om bewegingswetenschappen in het buitenland te ontdekken. Daarnaast organiseert de BEC ook de liftwedstrijd! 

FeestCommissie (FC)
Feestjes mogen ook zeker niet ontbreken bij Studiosi! De FeestCommissie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrels, met op z’n tijd een leuk thema. Ook organiseren zij het jaarlijkse gala en de Dies Natalis, dit is de verjaardag van de vereniging. Het einde van het commissiejaar wordt altijd afgesloten met een onvergetelijk FC-eindfeest! 

IntroductieCommissie (IC)
De eerste kennismaking met de studievereniging wordt verzorgd door de IntroductieCommissie. De IC organiseert alles rond het introductiekamp, de sport- en spelactivteit, running diner en het eindintroductiefeest. Met deze activiteiten zorgen zij ervoor dat de nieuwe studenten op een spetterende manier kennis maken met Studiosi Mobilae. Ook neemt de IC de organisatie van de ouderdag op zich. 

ReportCommissie (RC)
De RC is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de ‘Bewogen’, het verenigingsblad van Studiosi Mobilae. Zij maken ook de ‘In BW’ging’, het blad voor afgestudeerde bewegingswetenschappers. Bovendien zorgt de RC ervoor dat iedereen op de foto wordt gezet tijdens onze activiteiten. Van een aantal activiteiten brengen zij bovendien een aftermovie uit. Verder maakt de RC aan het einde van het jaar de jaarfilm, waarin een samenvatting van de activiteiten van het afgelopen jaar wordt gegeven.

SportCommissie (SpoCo)
De SportCommissie organiseert door het jaar heen verschillende sportactiviteiten. In maart nemen ze een groep van vijftig BW’ers mee naar het hooggebergte tijdens de wintersport. Een paar maanden later nemen we met twee teams deel tijdens de Batavierenrace. Aan het eind van het commissiejaar organiseert de SpoCo een kleinere sportactiviteit, die volledig vrij in te vullen is.

WorkshopCommissie (WoCo) 
De WoCo organiseert gedurende het jaar vier workshops, waarvan één een reanimatiecursus is. Deze workshops kunnen BW-gerelateerd zijn, maar mogen ook een ander vakgebied aanslaan. Het afgelopen jaar zijn de workshops sporttapen, sportpsychologie en sportvoeding georganiseerd.