Op deze pagina vindt u informatie die gebruikt kan worden bij het verschaffen van een stage in het buitenland. Hier vindt u een aantal relevante stages in het buitenland en informatie over de organisatie GoinGlobal.

GoinGlobal
GoinGlobal is een organisatie dat informatie verzameld die relevant is als je wilt gaan werken, studeren of stage lopen in een bepaald land. GoinGlobal heeft experts in veertig landen die de arbeidsmarkt goed kennen. Daarnaast heeft GoinGlobal een Job- én Internship search engine. Hier worden vacatures voor banen en stageplekken geüpload. Hieronder volgt een korte handleiding voor het vinden van de informatie over werken, studeren en stage lopen in het buitenland.

Waar te vinden?

De RUG is aangesloten bij GoinGlobal en is dus gratis te gebruiken voor studenten aan de RUG. Onder het kopje ‘Career’ op de Nestor-pagina staat links in het menu ‘Links’ een link naar GoinGlobal.
Onder het kopje ‘Country career guides’ op de GoinGlobal site, kun je navigeren naar het land waar jij graag wilt werken, studeren of stage lopen. Wanneer er een land geselecteerd is, komen de volgende
menu’s in beeld:
- Finding a Job
- Hiring Opportunities
- Getting the Job
- Professional and Personal Networking
- Living There
- General Resources

Voor vragen of opmerkingen over stages in het buitenland of GoinGlobal, neem dan contact op door te mailen naar externezaken@studiosimobilae.nl.

Succes met het vinden van een baan of stageplek!