Nieuwsarchief

Wintersport 2022 met 'De week van: Mink'

Nadat vorig jaar de wintersport moest worden afgelast, mochten we dit jaar weer op wintersport naar het mooie Risoul. Samen met een aantal andere Groningse verenigingen en VIB mochten we een week lang genieten van de sneeuw, zon en après ski. Het was een week vol gezelligheid, vallen en weer opstaan, hardgaan van de berg, leuke feestjes, achterlijk carven en flesjes rosé. In deze week hadden we ook nog een bierpongtoernooi, een onesiedag en leuke etentjes. Al met al een hele geslaagde week!

In 'De week van ...' geeft een van de wintersporters een inkijkje in zijn week.

De week van Mink:

Vrijdag 4 maart, 17.15 uur zoals van te voren aangegeven, vertrek vanaf station Groningen. Er staan al een paar fanatiekelingen klaar voor het vertrek, maar het overgrote deel moet nog aankomen. Een keurig uur later zijn we compleet en is iedereen ready om te gaan! Als mijn herinneringen mij niet in de steek laten, spreekt de legendarische buschauffeur Joey ons rond een uurtje of 18.45 uur toe over hoe wij ons dienen te gedragen in zijn busje. Zoals je verwacht van Studiosi Mobilaeden: niets dan keurige gedragingen. 

Zaterdag 5 maart 13.30 uur, aankomst in Risoul! Het is een flink gesleep om al onze spullen in het appartement te krijgen, maar deze groep jonge goden krijgt dit natuurlijk lachend voor elkaar. Voor degenen met eigen ski’s is het spullen uitladen en het dorp verkennen (lees: het eerste terras verkennen). Voor degenen zonder ski’s is het spullen uitladen en ski’s huren. Ikzelf behoorde tot de eerste groep en ik kan je vertellen dat die eerste halve liter erin gleed zoals de bus van Joey over de Franse snelwegen gleed. Het zonnetje scheen, wie deed ons wat. 2 uur later konden we naar onze verdieping. Toevalligerwijs waren we ingedeeld op de bovenste verdieping van het appartement. Bewussie? Zeg het maar. Via via hebben we te horen gekregen dat vanaf 9.00 uur de Yeti opent met happy hour, dus spullen wegpakken, iedereen koken en vanaf een uurtje of half 9 alweer verzamelen in de lobby. Als hongerige wolven duiken we die eerste avond de Yeti in. De toon voor de rest van de week was gezet! Rond half 12 gingen we weer naar huis want de dag erop moest er link geskied worden. 

De toppers van de SpoCo stonden de volgende ochtend stipt om 8.00 uur voor alle deuren met stokbroden. Dan was het ontbijten, skikleding aan, helmpjes op, paracetamol mee voor degenen die iets te dapper bleken de avond ervoor en gaan! Een strakblauwe hemel, zonnetje, (deels) witte pistes, dit beloofde een prachtweek te worden. Door de kou lagen de pistes er prima bij, maar buiten de pistes leek het op sommige stukken midzomer. Geen vlokje sneeuw te bekennen. Gelukkig is daar iets zeer ingenieus op bedacht: sneeuwkanonnen. Het gebied is prachtig, ontzettend uitgestrekt en heel variërend in niveau. En lekker voor de gemiddelde student; je betaalt je niet scheel aan eten en drinken. Flink skiën tot maximaal 16.00 uur, want vanaf dan vangt happy hour aan in de Yeti en gaat de après-ski los. Iedereen op de tafels, flaneerbrilletjes op, biertje in beide handen, het leven lacht je toe. Die zondag wordt er pizza gegeten bij de Yeti, beerpong gespeeld en wordt er vooral flink wat afgedanst. 

Vanaf dan ziet eigenlijk iedere dag er ongeveer zo uit. Die bergen worden afgebroken, de vergelijking met Tomba la Bomba is al snel gemaakt, er wordt rosé gedronken (persoonlijk ben ik wel even genezen van dat bijzonder verraderlijke spul) en het is enorm gezellig. Van een local krijgen wij op het hoogste punt van het gebied te horen dat het 300 dagen per jaar zo zonnig is in Risoul. Kortom, een paradijs op aarde. Voor je het weet is de week om, sta je de georganiseerde bende die je er met je kamergenoten van hebt gemaakt op te ruimen en stap je met zijn allen in de bus richting het prachtige hoge noorden. 18 uurtjes later, flink gaar, maar we zijn allemaal weer veilig en wel terug waar het avontuur aanvankelijk begon. Tijd om bij te komen en na te genieten. Iedereen en in het bijzonder de SpoCo bedankt voor deze top reis! Het is er een voor in de boeken!