Nieuwsarchief

Meeloopweek december 2021

In de week van 6 tot 10 december was de meeloopweek. In deze week was er de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven, fysiek of online, een kijkje te nemen. Dit is in het kader van oriëntatie op de arbeidsmarkt als je de studie Bewegingswetenschappen hebt afgerond. Het was deze week mogelijk om bij HumanTotalCare, BeLife en Innovatielab Thialf mee te lopen.

HumanTotalCare – 6 december

In mijn geval was de meeloop dag bij Simon de Vries van HumanTotalCare. Samen met drie andere studenten en Emily van het bestuur kregen we twee uur om kennis te maken met het werk van Simon. Na een korte uitleg van Simon werd het vooral een interessant vragengesprek waarbij wij vragen stelden om een beter beeld te krijgen van BW op de werkvloer en zijn hierbij goed geholpen door Simon. Iedereen had genoeg ruimte om zijn of haar vragen te stellen. Dit kwam vooral doordat het zo’n kleine groep was. Helaas was het allemaal wel online en zou ik graag ooit alsnog fysiek ergens meelopen, wellicht bij HumanTotalCare!

Innovatielab Thialf – 8 december

Ondanks dat de meeloopdag online gegeven moest worden was het nog een erg geslaagde en educatieve meeloopdag. Bij innovatielab Thialf heeft Inge Stoter een algemeen praatje gedaan over hoe het eruit ziet om op Thialf te werken en wat voor verschillende onderwerpen je kunt koppelen aan innovatie. Verder hebben 3 sprekers hun eigen verhaal gedaan. Dit gaf veel inzicht in het werkveld waarin zij tijdens en na hun stageperiode werkten. Zo is het voor de studenten duidelijker geworden welke kant ze op kunnen na hun studie en wat ze eventueel kunnen doen met de stages tijdens de studie. Ook zijn er goede vragen gesteld wat verduidelijking gaf over bijvoorbeeld welk deel van je stage je beeldanalyses aan het maken bent of welk deel je bezig bent met het schrijven van een script. Het was een erg interessante meeloopdag met enthousiaste reacties vanuit de studenten!