Nieuwsarchief

Benefietdag

Op maandag 9 mei vond de benefietdag plaats. Dit was de laatste activiteit van de benefietperiode, waarin geld werd opgehaald voor de Esther Vergeer Foundation.

Het was heerlijk weer en we hebben flink wat zonnestralen kunnen pakken aangezien alles buiten plaats vond! De benefietcommissie had verschillende activiteiten voor ons in petto tijdens deze dag. We begonnen met een rolstoeltennisclinic. Deze werd gegeven door iemand van de Esther Vergeer Foundation. Als eerste moesten we een beetje gewend raken aan het rijden in een rolstoel. Zonder racket was dit prima te doen, maar met was nog best lastig. Zeker als je handen niet zo groot zijn. Maar oefening baart kunst en uiteindelijk kon iedereen zich prima over de baan beweging. Nadat we een paar keer geoefend hadden met het slaan van een bal, was het tijd voor een spannend toernooi. Hierin werd er in teams van twee tegen elkaar gespeeld. Uiteindelijk mochten de twee beste teams strijden om de overwinning.

Na het intensieve eerste deel konden we het iets rustiger aan doen bij het goalballen en het zitvolleyballen. Bij goalbal is het de bedoeling om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Iedereen heeft een bril op die het zicht belemmerd. Doordat er belletjes in de bal zitten, kun je horen waar de bal zich bevind. Na afloop was er nog de mogelijkheid om een lekkere snack te halen bij de kantine van voetbalvereniging Be Quick. In de avond was er nog een afsluitende borrel bij Dizkartes. Hiermee is de benefietperiode op een feestelijke manier afgesloten!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen